Penzióny na Slovensku,Penzióny ,Penziony Slovensko

Slovensko

17.03.2011 20:17

Na území Slovenska sa nachádzajú prekrásne vysokohorské masívy, prírodná rezervácia, pôvabné údolia, národné parky (Tatranský, Pieninský, Veľká Fatra, Malá Fatra, Slovenský kras, Slovenský raj), podzemné jaskýň priestory, prekrásne jazera, bukové pralesy vo Východných Karpatoch. Medzi ďalšie prírodné očarujúce lokality sa radí Roháče, Nízke Beskydy, Javorníky, Biele Karpaty, Oravská Magura, Dobšinská ľadová jaskyňa.
Horské oblasti Slovenska uspokojí náročných turistov bažiacich po výhľadoch z horských vrcholov. Zábavné aquaparky poskytnú Vašim deťom ideálne prostredie, kde si do sýtosti užijú vodných radovánok. Návštevníkov túžiacich po relaxácii uvíta pohoda kúpeľných mestečiek, ktoré im poskytnú odpočinok i ozdravenie.
VYSOKÉ TATRY určite jednou z najkrajších oblastí na slovenské s ideálnymi podmienkami pre vysokohorskú turistiku, horolezectvo, lyžovanie, rekreáciu a na liečbu niektorých chorôb.
Pohorie Nízke Tatry sa tiahne v dĺžke 80 km smerom zo západu na východ medzi malebnými údoliami Váhu a Hrona. Hlavný hrebeň dosahuje tromi vrcholmi výšku vyše 2000 m. Celá oblasť tohto pohoria je chránená ako Národný park Nízke Tatry. Národný park zahŕňa 11 štátnych prírodných rezervácií a 13 chránených prírodných pamiatok. Jedná sa o najväčšie chránené územie Slovenska, ktoré sa vyznačuje členitým reliéfom s krasovými útvarmi, hlbokými lesmi, planinami, tichými údoliami, čistými potokmi, bohatou a pestrou faunou a flórou.

Vyhľadávanie